Для того, щоб правильно вибрати обладнання необхідно знати декілька правил:
В першу чергу Ви повинні знати:
для чого Вам потрібно це обладнання, яку продукцію Ви будете продавати і яким чином буде зберігатися товар.
У другу чергу Ви повинні знати:
на який період часу купується обладнання? плануються зміни в розстановці устаткування в майбутньому?
У третю чергу Ви повинні знати:
яким чином і ким буде здійснюватися обслуговування?
Відповіді на ці питання дуже допоможуть вам підібрати найбільш оптимальне рішення. Правильний вибір холодильного устаткування залежить від конструктивних особливостей і його функцій. Слід звернути увагу на наступні важливі моменти:
Температурний режим холодильних вітрин
Залежно від температурного режиму прийнято розрізняти наступні види:
середньотемпературні (від 0 до +8°С),
низькотемпературні ( від 0°С до -18°С)
універсальні (від +5°С до -5°С).
Більш широку популярність отримали універсальні вітрини, які остуджують продукцію від +5°С до -5°С. Вони потрібні для збереження м'ясних, молочних і сирних виробів, а ще салатів.
Компресор холодильної вітрини
Компресор - це саме серце холодильного обладнання. Він призначений для відсмоктування пари з випарника, щоб підтримати в ньому знижений тиск кипіння і стиснення пари до тиску конденсації, при якому пар міг би сконденсуватися при високій температурі за рахунок охолодження водою або повітрям.
Ширина викладки холодильної вітрини
Не для кого не секрет, що чим більше ширина викладки, тим швидше це обладнання окупиться. Це принципово, якщо врахувати, що вартість техніки з широкою і вузькою викладенням приблизно однакова.
Тип охолодження
Є два типи охолодження:
- статична;
- динамічне
Відмінність в тому, що при статичному охолодженні холод подається в одному напрямку і розподіляється по всьому внутрішньому об'єму природним чином, так би мовити самостійно, а при динамічному (вентильованому) способі охолодження, техніка додатково обладнана вентилятором і він нагнітає і розганяє охолоджене повітря по внутрішньому корисного обсягу.
Цей метод охолодження більш прогресивний, і наявність додаткового вентилятора незначно збільшує вартість конструкції, але в деяких випадках він створює незручності. Охолоджене повітря, що циркулює під тиском, наприклад, над ковбасними виробами, покриває їх небажаної скоринкою.
Тип відтавання
Вибираючи між ручним і автоматичним відтаюванням, покупцеві холодильної вітрини варто врахувати, що перший варіант дозволить заощадити. Однак недбалість персоналу, який часто забуває вчасно відтавати наросшую «шубку», часто виливається в порушення температурного режиму і більш швидкий знос компресора.
Ви завжди можете звернутися за детальними консультаціями в питаннях підбору холодильного обладнання до наших менеджерів.
Ми завжди готові Вам допомогти.
Приємних покупок!