Підприємець, який відкриває свій магазин, ресторан або кафе звертається за покупкою холодильного обладнання, яке є невід'ємною частиною продуктового бізнесу.
З одного боку обладнання повинно мати гарний дизайн, а з іншого - гарна якість і раціональність ціни .
Як прийняти правильне рішення і вибрати для себе відповідне цінову пропозицію?
Вартість холодильного устаткування залежить від розмірів, ваги, потужності, бренду виробника, підтримувані температури, спосіб охолодження, тип хладогенератора, технічні характеристики і т. д. Навіть конструкція і дизайн впливають на вартість обладнання. Зупинимося на найважливіших ціноутворюючих чинників, на які слід звернути увагу при покупці:
1. Виробник повинен бути вітчизняним, так як в вартість не закладають розмитнення, доставку тощо, при цьому якістю ні чим не відрізняється від зарубіжних виробників.
2. Габарити. В залежності від розмірів Вашого приміщення, де знаходиться власне холодильне обладнання можна підібрати компактну і в той же час містку холодильну техніку.
3. Діапазон температур. Холодильне обладнання з широким діапазоном набагато дорожче установок із середніми або низькими температурами. Це цілком логічно, враховуючи, що великий температурний діапазон робить пристрій багатофункціональним. У сегменті середньо - і низькотемпературних установок більш дорогими є моделі, що підтримують мінусові температури.
4. Хладогенератор. Він може бути вбудованим або виносним. Як правило, купувати техніку з вбудованим генератором набагато вигідніше. При використанні агрегатів з виносним генератором холоду зростають витрати на монтаж обладнання та обслуговування приміщення, де розміщена установка.
5. Тип охолодження. Існує два типи охолодження Статичний (природне) і динамічний (примусове).
При статичному охолодженні продукти довше охолоджуються, але при цьому не обвітрюються.
При динамічному охолодження є наявність вентилятора охолодження йде набагато швидше, але при цьому продукти обвітрюються. В такому холодильнику краще зберігати продукти в загорнутому вигляді. Для динамічного охолодження краще підходять, наприклад, напої, масло, сир, ковбаса.
Обладнання з динамічним охолодженням буде коштувати дорожче, ніж статична.
6. Додаткова комплектація. До холодильного обладнання завжди пропонується додаткова комплектація (підсвічування різної колірної гами, додаткові полиці, перегородки, окантовки і т. д). Якщо без додаткової комплектації Ви можете обійтися – Ви істотно заощадите на покупці холодильних установок.