На сьогоднішній день на підприємствах громадського харчування (кафе, ресторанах, на базах отдыхах, санаторіях, їдалень, бістро і т. д) електричні плити є невід'ємною частиною функціонування підприємств.
Печі забезпечують теплову обробку продуктів харчування різного виду: варять перші і другі страви, смажать, запікають, смажать, роблять заготовки для салатів, закусок і т. д.
Вони забезпечують безперебійну роботу гарячого цеху.
Переваги електричних плит:
- вони виготовляються з нержавіючої сталі, що забезпечує довговічність устаткування;
- набагато экологичнее, ніж газове устаткування;
- розраховані на тривалу і безперебійну роботу;
- легко піддаються чищенню;
- чавунні конфорки витримують важку вагу столового інвентаря;
- не вимагають особливої системи підключення;
- зменшення вірогідності пожежі, оскільки відсутній відкритий вогонь;
- мають "холодні" двері духовки і так далі
Правильна експлуатація електричних плит :
- протирання плити необхідно проводити щодня, заздалегідь відключивши від живлення і охолодивши;
- дозволяється миття плит мильним розчином;
- перед експлуатацією плиту необхідно осушити;
- не можна використовувати при митті плити металеві губки, щітки і т. д.
- не частіше разу на рік проводити технічний огляд печі.