Відмінність між доглянутим холодильником і захламощенным тільки в одному - вашій витримці. Наші фахівці склали декілька ідей і основ, які дадуть можливість для вас поміняти обстановку у вашому житлі до найкращого. З цими ідеями ваше домашнє холодильне устаткування стане постійне чистим, а ви - здорові і щасливі!
встановлена температура холодильника
Потрібна температура для холодильника ±5С°. Виставляйте температурний режим тільки в цьому діапазоні і тоді холодильне устаткування служитиме Вам довго.
заморожування продуктів
Заморожуйте тільки ті продукти, які повинні зберігатися тривалий час у Вашому холодильнику. Адже якщо продукти лежать в холодильнику певний час, вони починають псуватися. Це може ударити як по Вашій кишені, так і по здоров'ю.
вакуумні прозорі контейнери.
Такі контейнери можуть допомогти Вам позбавитися від неприємного запаху в холодильнику і морозилці. А прозорість контейнерів вкаже на правильність вибору потрібного продукту.
миття полиць в холодильнику.
Необхідно один раз в тиждень мити усі полиці в холодильнику вологою ганчіркою. Це дозволить уникнути неприємних запахів у вашому холодильнику і приміщенні.
термін придатності продуктів
Необхідно тримати під контролем термін придатності продуктів.
перевірка овочевого ящика
Ящик необхідно перевіряти і перебирати внутрішність 2-3 рази в тиждень. Така овочі мають совйства швидкого загниения, вони можуть заразити радом продукти, що лежать.
сортуйте продукти
Намагайтеся розташовувати продукти в холодильнику так:
Якщо у вас двокамерний холодильник
Верхня полиця
Продукти |
Термін придатності, доба |
молоко, кефір, йогурт, ряжанка в пакетах |
3 |
сир |
7-10 |
сир з пліснявою |
4-7 |
Домашні заготівлі |
7-10 |
квашена капуста |
2-3 |
заливні блюда |
3-4 |
варення |
15-20 |
Середні полиці
Продукти |
Термін придатності, доба |
блюда з курки, м'яса, риби |
1-2 |
Торти, тістечка |
1-2 |
сосиски, сардельки |
2-3 |
яйця |
20-25 |
супи, борщі |
3-4 |
салати |
1-1,5 |
ковбаси, балики копчені |
7-10 |
варені колваси |
2-3 |
Нижня полиця
Продукти |
Термін придатності, доба |
м'ясо, |
1-2 |
фарш |
1-1,5 |
риба |
1-1,5 |
птиця |
1-2 |
Дверцята холодильника:
- соки;
- соуси;
- мінеральна вода і газовані напої;
- плавлений сир;
- олія соняшникова.