Основні атрибути | |
---|---|
Стан | Новий |
Вид запчастини | Випарник |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | Норд |
У традиційних однокамерних холодильниках відкритий випарник низькотемпературного відділення (НТО) є найуразливішим вузлом. Відкриті випарники однокамерних компресійних холодильників виготовляють з алюмінієвих листових заготовок із розгалуженими каналами різних конфігурацій. Їх називають прокатно-зварними за способом виробництва: 2 пластини з чистого харчового алюмінію, на одній із яких мастикою нанесений малюнок каналів у зменшеному масштабі, прокачують разом між гладкими валками. Під час прокату відбувається потоншення й холодне зварювання пластин, крім зафарбованих каналів. Під великим тиском у штампах роздувають канали. Опуклі малюнки лабіринту перетинних каналів схожі на вафлі.
Алюмінієві заготовки вигинають відповідно до розмірів НТО за О-подібною або С-подібною формою. У разі О-подібної форми випарника відкрито залишається задня стінка НТО, у разі С-подібної форми бічні стінки. Відкриті ділянки, зазвичай, закривають алюмінієвими стінками без каналів. У деяких випарниках охолоджувальним є всі 5 стінок. У невеликих випарниках задньої стінки може не бути. Іноді між стінками випарника кріплять поличку. Алюмінієві випарники мають високу теплопровідність і забезпечують гарне охолодження, але легко можуть бути пошкоджені під час механічного та хімічного впливу. Найдрібніша тріщина та навіть точкова раковина на випарнику призводять до витоку холодоагенту.
Для захисту від пошкоджень під час експлуатації алюмінієві випарники покривають харчовими лаками та полімерами. Проте потрібно вживати запобіжних заходів від механічних пошкоджень, впливу солі та харчових кислот.. І сучасні моделі однодверних холодильників мають двовипарову систему охолодження. Холодильну камеру охолоджує самовідпарювач у формі пластини на задній стінці, а низькотемпературну камеру охолоджує випарник із ручним відтаванням.
Найменування | Ширина, мм | Висота, мм | Глибина, мм |
Випарник «Норд 233» | 480 | 390 | 240 |
- Ціна: Ціну уточнюйте